Samen in de taxi met een bekende is niet raar, maar wist je dat sommige mensen dit ook doen met onbekende? Dit kun je aangeven bij de taxichauffeur en als die dan een andere klant heeft die dezelfde kant op moet dan kan dit hem een rit besparen. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje voor je in dit artikel, dan kun je zelf beslissen of dit iets voor jou is of niet.

De voordelen van een taxi delen

Door een taxi te delen wordt het een stuk betaalbaarder. Bij het delen van een taxi split je de kosten met de andere rijder. Zo is een taxi ineens minder duur en kun je de rest uitgeven aan andere dingen. Naast de kosten heeft het ook tijds voordelen. De chauffeur hoeft niet eerst iemand af te zetten voordat hij jou kan komen ophalen. Jullie kunnen in een keer instappen en gaan. Het kan ook enorm interessant zijn! Want je weet nooit met wie je de taxi deelt. Ben je een zakenman of vrouw? Dan zou je zomaar naast een andere zakenman of vrouw kunnen zitten en zo kun je elkaar verrijken met kennis en interesses! Dit kan uitlopen tot een enorm interessant gesprek en misschien zelfs wel een nieuwe compagnon. Tot slot ben je bewust bezig en bespaar je een hoop brandstof. Dit is uiteraard goed voor het milieu en wie wil dat nou niet in deze milieubewuste dagen.

De nadelen van een taxi delen

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het delen van een taxi. Je weet nooit met wie je in de auto zit en hoe sociaal zij zullen zijn. Misschien is diegene wel hartstikke chagrijnig en zegt die de hele reis niets, dan hoop ik voor je dat het een niet al te lange rit is. Of misschien heb je ineens extra werk gekregen en wil je in rust bezig achter in de taxi, dan ben jij de chagrijn. Doe het dus alleen wanneer je er ook echt zin in hebt en opzoek bent naar sociaal contact.

Het kan dus enorm leuk, handig en leerzaam zijn om een taxi te delen! Maar je moet het wel willen. Als je een taxi van Groningen naar Schiphol wil of gewoon een taxi in Groningen of andere regio’s dan kun je die eventueel delen. Maar als je toch alleen wilt reizen, dan kan dit natuurlijk zonder dat aan te geven.