Beslissen of je een WA of all risk autoverzekering wil afsluiten verwarrend zijn, vooral als je nieuw bent in het kopen van een autoverzekering. Om je te helpen, laten we eens kijken naar de verschillen tussen deze twee soorten autoverzekeringen. 

WA verzekering 

Een WA-verzekering is het meest basale type autoverzekering dat beschikbaar is. Dit type polis dekt je in geval van schade veroorzaakt aan andermans voertuig of eigendom. Het biedt ook aansprakelijkheidsdekking voor het geval je aansprakelijk wordt gesteld voor de verwondingen of dood van iemand anders als gevolg van een ongeval. Een WA-verzekering dekt niet je eigen voertuig, dus het is het meest geschikt voor bestuurders die een krap budget hebben en slechts een minimale dekking nodig hebben. 

All Risk Autoverzekering 

Een all risk autoverzekering biedt je een uitgebreidere dekking dan een WA-verzekering. Dit type polis dekt zowel jouw voertuig als alle andere voertuigen die betrokken zijn bij een ongeval waar jij schade aan veroorzaakt. Het biedt ook aansprakelijkheid bescherming voor lichamelijk letsel en materiële schade veroorzaakt door een ongeval namens jou. All risk polissen komen meestal met extra voordelen zoals hulp langs de weg en huurauto dekking, dus ze hebben de neiging om duurder te zijn dan derden beleid. Ze bieden echter meer gemoedsrust omdat ze meer scenario’s dekken dan polissen van derden. 

Conclusie

Inzicht in de verschillen tussen WA en all risk autoverzekering kan je helpen een betere beslissing te nemen bij de aankoop van een autoverzekering voor jezelf of een geliefde. Als je op zoek bent naar de meest uitgebreide dekking zonder de bank te breken, dan kan een all risk autoverzekering de juiste keuze voor je zijn. Aan de andere kant, als je een basisdekking nodig hebt met een budget, dan is een WA-polis misschien iets voor jou! Bereken van te voren je autoverzekering, uiteindelijk loont het om rond te kijken en verschillende polissen te vergelijken voordat je een beslissing neemt – op die manier kun je ervoor zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt!