Taxibus stadscentrum Rotterdam

Taxibus stadscentrum Rotterdam

Op sommige plekken in Rotterdam is het openbaar vervoer niet heel erg goed geregeld. In dat geval is het een goed alternatief om een taxi te boeken in stadscentrum Rotterdam. Hier lees je er meer over de taxi in Rotterdam centrum.

Taxi online boeken

Als je van te voren al weet wanneer je wilt vertrekken van of naar Rotterdam is het een goede optie om een taxi online te boeken. Het voordeel van het online boeken is dat je van te voren al weet wat de taxirit in totaal gaat kosten. Dit voorkomt onverwachte kosten en geeft ook rust.

Taxi bellen

Als je spontaan een taxibus in stadscentrum Rotterdam nodig hebt kun je ook de taxicentrale bellen. Je kunt dan telefonisch doorgeven waar je heen wilt en waar je op dat moment staat. Meestal komt dan de taxi binnen dertig minuten bij het adres aan die je hebt opgegeven.

Kosten taxi

De kosten verschillen per taxirit. Er is sowieso altijd een starttarief van ongeveer vier euro. Daarnaast betaal je ook nog voor iedere minuut dat je in de taxi zit. Dit is vaak veertig eurocent per minuut. Ook betaal je voor het aantal kilometers dat je aflegt met je taxirit. Ook is het handig om te kijken of je vooraf al kunt betalen bij de taxichauffeur. Zo weet je wat de taxirit gaat kosten voordat je opeens moet betalen voor een hele dure taxirit. Als dit niet mogelijk is, kun je ook aan de chauffeur vragen wat de rit ongeveer gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na de taxirit.

Taxi vanaf Rotterdam airport

Als je aankomt op het vliegveld van Rotterdam zul je ook vervoer moeten hebben om uiteindelijk bij jouw bestemming aan te komen. Hiervoor is de taxi een populaire optie. Vaak staan deze taxi’s al klaar voor nieuwe passagiers bij de uitgang van de airport. Mocht dit niet het geval zijn kun je de taxicentrale bellen. De taxicentrale krijgt regelmatig boekingen vanaf Rotterdam airport en hebben vaak taxi’s aanwezig in de buurt. Daardoor zal er vaak binnen tien minuten al een taxi aanwezig zijn bij Rotterdam airport.

Taxibus naar Schiphol

De meeste vluchten in Nederland gaan niet via Rotterdam airport maar via Schiphol. Als je een lange tijd weggaat, is het handig als je een taxi neemt naar Schiphol. Dit is vanuit Rotterdam centrum een taxi rit van ongeveer vijfenveertig minuten.

Vraag gratis en vrijblijvend in één keer meerdere bus offertes aan